lauantai 30. tammikuuta 2010

Jumittaa kotona. Ärsytävää. Lenkki jäi taas väliin. Kävelyllä sentään kävin. Nyt taas yksin. Tein saippuaa, mutten ole ihan tyytyväinen sen väriin. Ei ollut aikaa hioa sävyä, kun tuoksuöljy jämähdytti niin, että massa, jonka pitäisi olla kiisselimäistä, olikin muovailuvahaa. Tuoksu on ihana: kuin mansikkakarkki. Melkein ällö, ja nyt koko kämppä tuoksuu mansikkaesanssilta.

Kutsuin E:n meille tänään. Asunto on kuin pommin jäljiltä, mutta ehkä E on joskus nähnyt jotain pahempaakin. En tiedä edes, tuleeko hän. Olisi kiva tavata, mutten jäksaisi lähteä nyt kaupunkiin. Pitäisi sitten käydä suihkussa ja kaikkea. Jos ollaan meillä, ei tarvitse. E:n edessä kehtaan näyttää miten inhottavalta vain.

Olo on huomattavasti kohentunut eilisestä. Oma koira suostui illalla tekemään lenkin, kun laitoin sille kunnolla vaatetta. Aamulla tein pikku kävelyn ja illalla vähän pidempi sitten. Vien tänään myös hoitokoiran. Aamulla join kaksi mukia kahvia kaurakermalla ja söin annoksen maustamatota jugurttia. Turvaruokaa. Kaapeissa on onneksi vielä jugurttia, hapankaalia ja porkkanaa. Nyt ei kyllä tee edes mieli syödä. Otin hapankaalipurkin esiin, mutten ottanutkaan. Ei nyt. Mitä vähemmän, sen parempi. Sama porkkanan kanssa. Ei pysty syömään nyt. Myöhemmin sitten.

Pitäisi lukea fysiikkaa. Laiskapaskaminähyihelvetti. Ja sämpylöitä pitäisi tehdä, kun leipä on loppu. Enhän minä niitä syö, mutta nuo muut tarvitsevat ruokaa. Pidän tavattomasti leipomisesta, ja haluan toisinaan kokeilla jotain uutta. Kai minä olen ihan hyväkin siinä. Ainakin ne syövät mielellään. Ja sitten Hallallekin tulee hyvä mieli.

En varsinaisesti pidä itseäni näpertelijänä, mutta huomaan senkin lisääntyneen. Piirrän nykyään paljon ja aika pikkutarkkaa, teen käsitöitä, leivon yhä vaativampia kakkuja ym. ja saippuaa olen harrastanut yli vuoden. Sekin on vähän kuin ruuanlaittoa. Saa lisäillä tuoksuja, värejä, muotoja ja vaikka mitä ominaisuuksia. Vaahtoavuuttakin voi säädellä. Lisäksi se on erittäin tarkkaa, lipeää (NaOH) pitää olla grammallen oikea määrä, eikä sen jämiä saa jäädä mihinkään yhtään. Sehän on erittäin emäksistä, jopa syövyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti