torstai 30. toukokuuta 2013

Rosa sherardii

 Tulen taas tänne pilaamaan päivänne. Anteeksi. Johonkin näitä ajatuksia vain on pakko purkaa, etten räjähdä.

Kuvittelitko oikeasti tosissasi, että sulla olis jotain mahdollisuuksia päästä pois? Muistathan, että olet luuseri. Olet se sama hullu akka kuin ennenkin, etkä voi siitä miksikään muuttua. Hautaa jo ne kuvitelmat, elämäsi on tätä loppuun asti, halusit tai et, joten eikö olisi parempi vain haluta? Voit miettiä kesästä vaikka kuinka jänniä ja kauniita asioita, mutta todellisuus on se, että kesä menee kaloreita laskiessa, pakkoliikkuessa, läskiahdistuksen vallassa ja oksentaessa, niin älä unohda sitä. Koska joudut syömään, joudut myös oksentamaan, muruseni. Voit toki seikkailla kesällä, ne retket tehdään ruokakaupassa tuoteselosteita lukien ja lenkillä koiran kanssa tai ilman, niistähän sinä olet ennenkin nauttinut. Lihot kesällä joka tapauksessa, joten jos kesä tuntuu helvetiltä, niin syksy on se alin horna. Olet hukkunut jo, turha pyristellä vastaan.

Äläkä kuvittele, että ne ihmiset, joista välität, välittäisivät sinusta tippaakaan. Olet säälittävä luuseri.

Kyllä ne välittävät, ainakin osa. Tidän sen.

Pian luovut tuostakin harhakuvasta. Tyydy koiraasi. Se tarjoaa sinulle kaiken, mitä tarvitset. Se ei kavalla sinua ja se vie sinut lenkille silloinkin, kun et muuten jaksaisi.
Turhaan sinä odotat mitään kivaa elämältä. Sinä kuolet tähän, ja vaikket ehkä saa itseäsi hengiltä ruualla, viinalla ja hulludellasi, teet itsarin. (Pidäkin huolta, ettet jää kiinni ennen sitä!)

En mä halua kuolla vielä enkä varsinkaan tehdä itsaria!

Et ehkä nyt, kun kuvittelet maailman vielä olevan vaaleanpunainen hattaraunelma, tyhmä tyttö. Mutta usko minua (sillä minä olen aina oikeassa), vielä tulee se hetki, kun et odota elämältä enää mitään muuta kuin sen loppua, ja jos se ei muuten tule, olet valmis tekemään sen itse.

Muistat varmaan sen hetken, muistathan sinä, viisi ja puoli vuotta sitten, kun olit kahvin jälkeen tupakalla kaverisi kanssa. Sen, kun päätit, että jos Laura saa kuolla, niin sinä saat oksentaa kaiken pois ja ehkä sitten myöhemmin kuolla myös. Se oli viimeinen kerta, kun olisit voinut valita toisin, muttet valinnut. Valitsit täyden hulluuden ja nyt kannat valintasi seurauksia, kannat niitä hamaan loppuun asti, joka tulee nopeammin kuin uskallat edes toivoa.

Sinä olet hullu akka, eikä maailmassa ole mitään muuta kuin hulluutesi. Nauti!

Unessa tanssidiplomini ohjannut opettaja, josta pidin kovasti ja pidän edelleen, kertoi minun olevan aika tudissa kunnossa. Läski. Tiedän, ettei hän todellisuudessa ikinä sanoisi mitään sellaista, mutta herätessäni päätin, etten syö tänään. Jo aamulla oli niin nälkä, että olisin voinut syödä vasemman käteni ja kohta varmaan oikean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti